[Wikiro-l] traduceri si suport

Wikipedia Romania (Ronline) rowikipedia at yahoo.com
Thu Feb 2 02:45:38 UTC 2006


Salut Irina!

Iti multumesc foarte mult ca ne-ai scris, fiind ca noua ne trebuie mult ajutor la Wikipedia in romana, care intr-adevar inca mai are multe de facut.

Da, sigur ca poti sa traduci orice articol de pe Wikipedia engleza in romana, fiind ca Wikipedia nu are drepturi de autor. Este enciclopedia libera, in sensul ca tot continutul este sub licenta GFDL (GNU Free Documentation License). Deci, este perfect OK sa traduci - in fond, foarte multe articole au fost traduse de la en.wiki. Si poti sa alegi orice articol vrei!

Am aprecia asta foarte, foarte, foarte mult!!

Daca ai orice alte intrebari despre Wikipedia (versiunea romana, sau in general), poti sa ma contactezi prin e-mail, sau sa-mi scrii la pagina mea de utilizator:

http://ro.wikipedia.org/wiki/User_talk:Ronline

Multumesc,

Mihai
(http://ro.wikipedia.org/wiki/User:Ronline)

Lorelei Elf <lorelei_elfita at yahoo.com> wrote: Buna ziua,
  Numele meu este Irina. Sunt studenta in anul 2 la limbi si literaturi straine: engleza principal, italiana secundar.
  Folosesc Wikipedia foarte des, si consider ca este unul dintre cele mai importante proiecte pe care internetul a putut sa-l furnizeze. Am devenit membru de abia astazi si principalul motiv a fost faptul ca vreau sa ajut. Stapanesc limba engleza la perfectie si as dori sa traduc articole din wikipedia engleza pentru cea romana. Am folosit pana acum numai varianta engleza deoarece cea romana este saraca si de multe ori tradusa greoi. Nu critic, departe de mine de a face asa ceva: nu vreau decat sa ajut. Vreau sa-i ajut pe cei ce nu cunosc engleza (si credeti-ma sunt multi, mai ales cei mai in varsta care au inceput si ei sa foloseasca internetul) sa aiba acces la toate informatiile de care m-am bucurat si eu.
  Intrebarea mea este cum pot sa fac asta? Am voie sa traduc articole din engleza fara problema dreptului de autor? Pot alege eu articolele pe care vreau sa le traduc (dupa ce verific bineinteles daca nu sunt deja traduse)?
  Astept un raspuns si va multumesc pentru ... Wikipedia.
  Irina S

  
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 With a free 1 GB, there's more in store with Yahoo! Mail._______________________________________________
Wikiro-l mailing list
Wikiro-l at Wikipedia.org
http://mail.wikipedia.org/mailman/listinfo/wikiro-l		
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 With a free 1 GB, there's more in store with Yahoo! Mail.


More information about the Wikiro-l mailing list