[Wikiro-l] George Sava

George Sava georgesava at yahoo.com
Sun Jan 22 19:08:59 UTC 2006


Stimata Wikipedia,
  Am gasit pe site-ul dvs referiri la perioada represiunii comuniste: Cronologia sumara a disidentei romanesti, de fapt un pasaj luat din Cartea neagra a comunismului a lui Stephane Courtois.
  Eu sunt Geo Asavei, arestat in 24 octombrie 1989 pentru "inscrisuri dusmanoase oranduiri socialiste" si inchis la Departamentul Securitatii Statului din Bucuresti, pana in 22 decembrie 1989.
  Intre 1993 si 1999 am lucrat ca ziarist la Romania libera.
  In 1999, mi-am schimbat numele de familie din Asavei in Sava si m-am stabilit la Montreal, Canada, unde editez un ziar in limba romana: Pagini Romanesti (www.paginiromanesti.com)
   
  As dori sa pun cateva informatii legate de perioada arestarii pe site-ul dvs si v-as ruga sa faceti ca acest lucru sa fie posibil din punct de vedere tehnic.
  Cu multumiri,
  George Sava (Asavei)
   
  "Septembrie 1988 - Incendierea unui arc de triumf, din faþa Pavilionului expoziþional, care purta efigia lui N. Ceauºescu. Pe statuia lui Lenin din Bucureºti sunt scrise lozinci anticomuniste. În anii 1988-1989, zeci de tineri bucureºteni ºi din alte oraºe ale þãrii împart manifeste (Radu Chesaru, Geo Asavei, Vasile Gogea). Mulþi sunt arestaþi ºi anchetaþi pânã la 22 decembrie 1989."

		
---------------------------------
 Nouveau : téléphonez moins cher avec Yahoo! Messenger ! Découvez les tarifs exceptionnels pour appeler la France et l'international.Téléchargez la version beta.


More information about the Wikiro-l mailing list